Τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας ήταν η μόνη παραφωνία στον κατά τα άλλα καλό καιρό που επικράτησε στη χώρα τη Δευτέρα. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με τη θερμοκρασία το μεσημέρι να ανεβαίνει σε τιμές πιο χαμηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, μέχρι το πρωί θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις σε Εύβοια, νοτιοανατολική Στερεά, Κυκλάδες και Κρήτη χωρίς να αναμένονται φαινόμενα, ενώ προς το μεσημέρι σταδιακά θα διαλυθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως, ενώ το πρωί θα σημειωθεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι 2-3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια του νομού και το μεσημέρι και στο λεκανοπέδιο, στη συνέχεια αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13-14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια από μεταβλητές έως 2 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 11-12οC. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *