Αρκετή ζέστη σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα, ενώ δεν έλειψε η αφρικάνικη σκόνη και κάποιες νεφώσεις κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Το Σάββατο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι που σε τοπικό επίπεδο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θια εκτοξεύσει τον υδράργυρο στους 37-38οC.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται περιορισμένη ορατότητα στο Ιόνιο, ενώ αραιές νεφώσεις θα σχηματιστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην Ήπειρο (κυρίως στα βόρεια τμήματα της), τη δυτική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Το απόγευμα θα σημειωθούν γενικευμένες βροχές και καταιγίδες, παροδικά ισχυρές, στα κεντροβόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως στη Θράκη (πιθανόν να μην επηρεαστούν τα νοτιότερα τμήματα). Πιθανότητα για τοπική βροχή υπάρχει στα βόρεια και δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας (κυρίως ορεινά) και στη βόρεια Πελοπόννησο (ορεινά). Τέλος, θα υπάρξει μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά αγγίζοντας τους 36-37 και τοπικά 38οC. Στη Σπάρτη είναι πιθανόν να φτάσει και τους 39οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο στα βόρεια τμήματα του από νότιες-νοτιοανατολικές 2-4 μποφόρ και στα νότια από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιπλέον, στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τοπικά στην ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο θα πνέουν ισχυροί δυτικοί (καταβάτες) άνεμοι με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35-36 και στα δυτικά του νομού 37-38οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα δυτικά του νομού 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται να σημειωθεί τοπικά πρόσκαιρη μπόρα (πιο πιθανό στα βόρεια του νομού). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *