Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η παρουσία της αφρικάνικης σκόνης έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία παρουσίασε περαιτέρω άνοδο. Πιο συγκεκριμένα πολλές περιοχές της βόρειας Κρήτης ξεπέρασαν τους 30οC, ενώ περιοχές της Βοιωτίας άγγιξαν τη συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αυτό το σκηνικό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, την Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες όπου θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στην Πελοπόννησο θα αυξηθούν και θα σημειωθεί ασθενής λασποβροχή κυρίως στα κεντρικά και νότια, αλλά και τα ηπειρωτικά τμήματά της. Σταδιακά από τις μεσημβρινές προς τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στη νοτιοανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οπότε και αναμένονται ψιχάλες ή βροχή ασθενούς έντασης. Τέλος, κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα.

Η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα είναι αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στην Κρήτη θα ξεπεράσει τους 32oC τοπικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας χώρας η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28-29 και τοπικά τους 30οC.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στο Αιγαίο με ένταση 3-4 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στο νότιο από νοτιοανατολικές με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ όσο βαδίζουμε προς τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών-απογευματινών ωρών και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ψιχάλες ή παροδική βροχή ασθενούς έντασης. Από το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27-28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-25oC. Στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *