Τοπικά ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά η θερμοκρασία έφτασε τους 37-38 και τοπικά τους 39οC (Σπάρτη). Την Κυριακή αναμένονται εκ νέου υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν και πάλι στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αρχικά αναμένονται χαμηλές νεφώσεις-ομίχλη κατά τόπους στο Ιόνιο (κυρίως στο βόρειο), την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ από το μεησμέρι θα διαλυθούν. Επιπλέον, αραιές νεφώσεις θα σχηματιστούν σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο (βόρεια ορεινά τμήματα κυρίως) και τη Θράκη. Επιπλέον, αυξημένη πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες υπάρχει στη Θεσσαλία και την Κέρκυρα, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά παρδοικές και θα έχουν την ικανότητα να διανύουν πολλά χιλιόμετρα πριν διαλυθούν, οπότε είναι και δύσκολο να προβλεφθούν οι περιοχές που θα επηρεαστούν με ακρίβεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τέλος, θα υπάρουν μικρές ποσότητες αφρικάνικης σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο και θα αγγίξει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 36-37 και τοπικά 38οC. Στη δυτική Ελλάδα δε θα ξεπεράσει τους 31-32 και τοπικά 33οC.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35-36οC και τοπικά στα δυτικά 37οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά του νομού από δυτικές διευθύνσεις με ένταση έως 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις αρχικά, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και είναι αυξημένη η πιθανότητα να σημειωθεί βροχή και καταιγίδα, πιθανόν ισχυρή. Γρήγορα θα υπάρξει βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33οC, ενώ η μέγιστη στο κέντρο της πόλης θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *