Και την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι και τα πεδινά, όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις μέχρι και πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της ανατολικής Μαγνησίας, των Σποράδων, της Αττικής, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν γύρω από τα ορεινά της Κορινθίας και της Λακωνίας. Τα φαινόμενα δε θα έχουν την ένταση των προηγουμένων ημερών όμως θα είναι παροδικά έντονα, αλλά κυρίω ς γύρω από τους ορεινούς όγκους. Βροχές θα εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των Κυκλάδων και της βορειοδυτικής Κρήτης, ενώ χιόνια πάνω από τα 100-200 μέτρα και τα 300-400 μέτρα αντίστοιχα. Στη δυτική και βόρεια χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία δε θα ξεπερνά στα ανατολικά και βόρεια τους 5Οc, ενώ στα δυτικά και νότια τους 8-9οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέσα στη νύχτα χιονοπτώσεις έως και παραθαλάσσια τμήματα, με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εντοπίζονται όμως κυρίως στα βόρεια του νομού και πέριξ των ορεινών όγκων. Οι χιονοπτώσεις θα έχουν τη μορφή χιονομπόρας, ενώ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα είναι δυνατή η χιονόστρωση (μικρή) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πιθανόν και το κέντρο της Αθήνας ανάλογα με την ένταση των φαινομένων) Από το πρωί χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κυρίως στη βόρεια και βορειοδυτική Αττική, ενώ στον υπόλοιπο νομό θα υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα στον καιρό με λίγα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *