Ισχυρές καταιγίδες σημιεώθηκαν στη δυτική Ελλάδα με τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ισχυρές ριπές ανέμων. Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα την Παρασκευή με βροχές και τοπικές καταιγίδες, πτώση τη θερμοκρασίας αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται το πρωί τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της  Πελοποννήσου, τη νοτιοανατολική Στερεά και τη δυτική Κρήτη, ενώ πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο. Ταυτόχρονα, βροχές κυρίως μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία. Το μεσημέρι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη. Μέχρι το απόγευμα θα σημειώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και το εσωτερικό της και παρά τη σύντομη βελτίωση από τη νύχτα θα σημειωθούν ξανά βροχές στη δυτική Ελλάδα. Στην Κρήτη οι βροχές θα είναι τοπικού χαρακτήρα, ενώ στις Κυκλάδες θα είναι περισσότερες και στις βόρειες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις και μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πίνδου από τα 800 μέτρα, ενώ της Πελοποννήσου και της δυτικής Μακεδονίας από τα 1000 μέτρα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα περιοριστούν σε μεγάλα υψόμετρα.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη δυτική Ελλάδα όπου ο υδράργυρος δε θα ξεπερνά τους 12-13Οc, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 14-16 και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις από νότιες διευθύνσεις 6-8 και τοπικά στο βόρειο 9 μποφόρ, με στροφή σε νοτιοδυτικούς από το μεσημέρι στα 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 4-6 μποφόρ, όμως από τη νύχτα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας στα 6-7 και στο βόρειο τοπικά 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μέσα στη νύχτα και το πρωί θα σημειωθούν μπόρες, ενώ σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Αττική. Νωρίς το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για εκ νέου μπόρα κυρίως στα δυτικά, όμως γενικά ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά και θα καταστεί γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15-16oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι νωρίς το πρωί πολύ ισχυροί 6-7 μποφόρ, όμως γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, πιο ισχυρές στα ανατολικά του νομού και τη Χαλκιδική. Τοπικά θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Από το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15oC. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, όμως γρήγορα το πρωί θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *