Τοπικές μπόρες σημειώθηκαν και το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα, ενώ πολύ τοπικά και λίγα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στη Μυτιλήνη. Την Κυριακή ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στη βορειοδυτική με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, έως τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες και πιθανόν λίγες πολύ τοπικές καταιγίδες στο εσωτερικό της Ηπείρου και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο. Ταυτόχρονα μπόρες θα σημειώνονται γύρω από τα ορεινά της Θράκης και στην υπήνεμη στο νοτιά πλευρά τους. Λίγο πριν το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες (με μορφή περάσματος, δηλαδή παροδικές) στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά, ενώ λίγες παροδικές βροχές θα πέσουν στη βόρεια Πελοπόννησο τη Θεσσαλία και το βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θράκη. Σταδιακά από αργά το μεσημέρι θα οργανωθούν ισχυρές καταιγίδες ανοιχτά του κεντρικού και βόρειου Ιονίου οι οποίες θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα-βράδυ όλη τη δυτική Ελλάδα με έμφαση όμως το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Επιπλέον, τη νύχτα τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας. Παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν το βράδυ και στην ανατολική και κυρίως βορειοανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο (εκτός από τα βορειοανατολικά τμήματα και κυρίως ανατολική Κορινθία). Σε όλο το Αιγαίο εκτός από τα βόρεια τμήματα δεν αναμένονται φαινόμενα και θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις (υψισυννεφιές) παροδικά αυξημένες.

Χαρακτηριστικό των καταιγιδών θα είναι ότι παρότι θα είναι σύντομες θα είναι τοπικά αρκετά ισχυρές ειδικά στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο και επίπλεον, ότι θα συνοδεύονται από τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις (μεγάλη πιθανότητα για εμφάνιση χαλαζόκοκκων σημαντικού έως μεγάλου μεγέθους), ενώ θα συνοδεύονται και από ισχυρές ριπές ανέμων. Οι χαλαζοπτώσεις δε θα αφορούν μόνο την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο αλλά και τοπικά τα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται ειδικά στα ανατολικά ηπειρωτικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 26-27 και τοπικά πιθανόν και τους 28oC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο πολύ ισχυροί νότιων-νοτιοδυτικών δειυθύνσεων 5-7 και τοπικά στο βόρειο 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Χαμηλές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα μέσα στη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα. Το πρωί θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως σχετικά γρήγορα θα αναπτχυθούν πυκνές υψισυννεφιές. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες στη βορειοδυτική Αττική και τα υπερβόρεια του νομού (πίσω από την Πάρνηθα). Μικρή η πιθανότητα για τοπική μπόρα στον υπόλοιπο νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23-24οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 με πρόσκαιρη ενίσχυση το βράδυ στα 7 μποφόρ (στα νότια).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σχεδόν νεφελώδης καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με πέρασμα ασθενεών βροχών το μεσημέρι (κυρίως στα ανατολικά του νομού) και εκ νέου πέρασμα βροχών (πιο αξιόλογων), παροδικά έντονων στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα (πιθανότητα για τοπική καταιγίδα εκεί). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *