Βελτιωμένος καιρός επικράτησε την Τετάρτη σχεδόν στο σύνολο της χώρας, εκτός από τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκδηλωθηκαν κυρίως το πρωί βροχές και τοπικές καταιγίδες. Την Πέμπτη άλλο ένα βαομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα φέρει αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ παράλληλα οι νοτιάδες στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά.

Την Πέμπτη, αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες ασθενείς μπόρες στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν και την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Προς το μεσημέρι τοπικές ασθενείς μπόρες θα εκδηλώνονται στα Δωδεκάνησα (αρχικά στα βόρεια) και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη και τις Κυκλάδες, ενώ παροδικά θα βρέξει και στη δυτική και νότια Κρήτη. Στις προαναφερθείσες περιοχές θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι μπόρες θα είναι παροδικές και όχι γενικευμένες. Επιπλέον, από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα γενικευτούν και θα ενταθούν τα φαινόμενα αρχικά στα βορειοδυτικά (Κέρκυρα), όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες και στη συνέχεια στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και μέχρι και το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά από το απόγευμα θα εκδηλώνονται βροχές στη δυτική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία , τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη Στερεά (Φωκίδα, Φθιώτιδα). Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο και τα κεντροβόρεια τμήματα του Ιονίου. Τέλος, γύρω στα μεσάνυχτα θα πέσουν χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1500-1600 μέτρα περίπου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει τους 16-17oC στα βόρεια και τοπικά τους 18-19οC στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά το βράδυ 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα το βράδυ προς τα μεσάνυχτα να σημειωθούν τοπικές ψιχάλες ή ασθενής μπόρα (πιο πιθανό στη νότια και ανατολική Αττική). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και το βράδυ 6-7 μποφόρ στα νότια τμήματα του νομού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και προς τα μεσάνχυτα θα αρχίσει να βρέχει δυτικότερα τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15-16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *