Βοριάδες επικράτησαν στο Αιγάιο την Τετάρτη, κρατώντας τη θερμοκρασία σε καλά για την εποχή επίπεδα στα νησιά, σε αντίθεση με την ηπειρωτική χώρα που επικράτησε αρκετή ζέστη για την εποχή για άλλη μια μέρα. Την Πέμπτη, οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, ενώ τοπικά άστατος θα είναι ο καιρός στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και λίγες σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη βόρεια Θεσσαλία, τα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου και τη Μακεδονία. Πιθανότητα για μπόρα υπάρχει και στη δυτική Στερεά, αλλά και την κεντρική (Φωκίδα). Στην Ήπειρο τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα, ενώ στις περισσότερες άλλες περιοχές θα είναι αρκετά περιορισμένα και κυρίως γύρω από τα ορεινά. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα) υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί ο άστατος καιρός τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Αιγαίο, ενώ στη δυτική Ελλάδα άνοδο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο κεντρικό και ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού η μέγσιτη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός αρχικά με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι γύρω από τα ορεινά και θα σημειωθεί μπόρα στα νοτιοδυτικά τμήματα του νομού. Το απόγευμα τα σύννεφα θα αυξηθούν σε περισσότερες περιοχές του νομού και υπάρχει πιθανότητα για μπόρα ή και παροδική καταιγίδα κυρίως στα βόρεια του νομο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30-31οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *