Καλοκαιρία επικράτησε στο σύνολο της χώρας την Τετάρτη με τον υδράργυρο να ανεβαίνει λίγο στη βόρεια χώρα. Την Πέμπτη θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο, ενώ στη δυτική χώρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο.

Την Πέμπτη, αναμένται αρχικά αίθριος καιρός εκτός από τη Θράκη όπου θα υπάρχουν διάσπαρτες νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες, ενώ στη Θράκη και τη βορειοανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδα. Πιθανότητα για μπόρες υπάρχει και στη κεντρική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 38-39 και τοπικά 40οC, ενώ στα ανατολικά τους 35-36οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ενισχυμένοι στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ATTIKH: Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34-35οC, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στα ανατολικά του νομού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες θα δώσουν τοπικές μπόρες και παροδική καταιγίδα στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35οC, ενώ στο κέντρο της πόλης η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *