Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο και τα χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται το πρωί τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Θεσσαλία, το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ αλλά σε πιο τοπικό επίπεδο. Βροχές θα σημειωθούν και στη Μακεδονία, οι οποίες θα είναι περισσότερες το πρωί, ενώ λίγες βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία κυρίως γύρω από τα ορεινά και τα βόρεια τμηματά τους αλλά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τέλος, μπόρες σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, αλλά και το πρωί στη νοτιοδυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι παροδικά ισχυρά στην Ήπειρο. Χιόνια θα πέσουν νωρίς το πρωί στη δυτική Μακεδονία πάνω από τα 800 μέτρα, ενώ στη συνέχεια θα ανέβουν τα υψόμετρα χιονόπτωσης πάνω από τα 1100 μέτρα. Στην Ήπειρο θα πέσουν χιόνια από τα 1200 μέτρα και πάνω, ενώ στη δυτική και βόρεια Στερεά θα πέσουν χιόνια πάνω από τα 1300-1400 μέτρα, ενώ στην Πελοπόννησο από τα 1400-1500 μέτρα.

Ο υδράργυρος σε μικρή άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά οπότε και θα φτάνει τους 16-17 και τοπικά τους 18Οc, σε αντίθεση με τη δυτική Ελλάδα που δε θα ξεπερνά τους 12-13 και τοπικά τους 14οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 και κυρίως στο βόρειο 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-7 και τοπικά στο βόρειο 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας με τοπικές βροχές το πρωί και το βράδυ, περισσότερες στη βόρεια Αττική. Πιθανότητα για παροδική καταιγίδα στο νότιο Ευβοϊκό το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16-17oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές έως και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16oC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *