Τοπικά ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη ενώ σημειώθηκαν βροχές σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Την Τετάρτη θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση του καιρού το βράδυ και από τα δυτικά.

Την Τετάρτη, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, εκτός από τη Θράκη όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα σημειώνονται τοπικές μπόρες στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στη νοτιοδυτική Χαλκιδική και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Λήμνος, Θάσος). Από το μεσημέρι θα αρχίσει σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές αρχικά στη δυτική-βορειοδυτική και στη συνέχεια στην υπόλοιπη βόρεια Πελοπόννησο και τα νότια νησιά του Ιονίου. Οι βροχές σταδιακά το απόγευμα θα επεκταθούν και στη δυτική Στερεά και το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλία. Το απόγευμα προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν η ανατολική Στερεά και η βορειοανατολική Πελοπόννησος. Τέλος, τις βραδινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται καταιγίδες στο Ιόνιο. Τέλος, πιθανότητα για λίγες βροχές υπάρχει κυρίως γύρω από τα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ προς τα μεσάνυχτα θα σημειώνεται χιονόπτωση στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (>1800 μέτρων).

Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση το βράδυ και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ εκτός από τα βορειοανατολικά που θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με ένταση 2-4 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο νότιο ενώ αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ, στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν από το μεσημέρι και θα σημειωθούν μπόρες στα δυτικά και βόρεια-βορειοδυτικά του νομού το απόγευμα προς το βράδυ (πιθανότητα πρόσκαιρα να επηρεαστούν και πιο κεντρικές περιοχές του λεκανοπεδίου). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξάνονται και ο ουρανός και από το μεσημέρι ο ουρανός θα καταστεί νεφελώδης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19-20οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *