Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο κείμενο από αύριο αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες θα συνδυαστούν με τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία(πιο έντονες στα ανατολικά τμήματα), την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής), την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Σποράδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν γύρω από τα ορεινά της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας σε πολύ χαμηλό υψόμετρο (>200m), κυρίως τις πρωινές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες.

Στη Θεσσαλία, οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται πάνω από τα 400-500m στα δυτικά και πάνω από τα 500-600m στα ανατολικά τμήματα της. Στην Ανατολική Στερεά, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται πάνω από τα 500-600m (στην Αττική εκτός από τα βορειοδυτικά τμήματα θα εντοπίζονται περίπου πάνω από τα 700m). Στην Εύβοια χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται πάνω από τα 600-700m, ενώ στην Πελοπόννησο πάνω από τα 800m στη βορειοανατολική και πάνω από τα 1000-1100m στην κεντρική και νότια.

Την Τετάρτη, τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Εύβοια, τη Βόρεια και Ανατολική Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Εύβοια και την Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται τις πρωινές ώρες πάνω από τα 400-500m, ενώ στην Κρήτη κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες πάνω από τα 1100m.

Επιπλέον, από τις πρωινές ώρες θα μας προσεγγίσει νέα διαταραχή από τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Συνεπώς, στη Θράκη θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις σε ημιπεδινές περιοχές (>100-200m). Στη Βόρεια Θράκη πιθανότατα θα χιονίσει σε μηδενικό υψόμετρο. Στη συνέχεια της ημέρας τα φαινόμενα θα μετακινηθούν στη Χαλκιδική, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια.

Την Πέμπτη, βροχές θα σημειώνονται στα πεδινά και παραθαλάσσια της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοια και της Πελοποννήσου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται περίπου πάνω από τα 200-300 μέτρα, εκτός από την Πελοπόννησο, όπου θα εντοπίζονται πάνω από τα 400m στα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα της. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο πάνω από τα 500-600m.

Από την Παρασκευή, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο . Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας την Κυριακή τους 16-17οC σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τις πρωινές ώρες, πάντως, θα κάνει κρύο.

Τέλος, θα σημειωθεί παγετός σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και το Σάββατο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *