Η θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιάσει πτώση και κυμαίνεται σε χαμηλά έως φυσιολογικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τη νέα βδομάδα φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή και τοπικές βροχές που πιθανόν να είναι πιο γενικευμένες το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τα ορεινά της Ηπείρου και τη δυτικής Μακεδονίας. Στα ορεινά της βόρειας Ηπείρου τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 27-28οC και τοπικά στη δυτική χώρα τους 29-30οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν λίγο και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Την Τετάρτη, σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν όλη τη χώρα, αλλά θα είναι παροδικές. Κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών υπάρχει πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από τις βραδινές ώρες θα επικρατεί συννεφιά στα ορεινά της Ηπείρου και τη δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, εκτός από τη δυτική Ελλάδα που θα σημειώσει πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με ένταση 4-5 και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος και στην περιοχή των Σποράδων 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Την Πέμπτη, τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις σε Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο και τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες που θα είναι πιο γενικευμένες προς τις βραδινές ώρες (κυρίως στη κεντρική Μακεδονία). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα αγγίξει τους 28-29oC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Την Παρασκευή, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στη βόρεια και βορειοδυτική χώρα από το μεσημέρι και μετά. Πιθανότητα για μπόρες τις απογευματινές ώρες υπάρχει στη Θράκη. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-νοτιοδυτικές με την ίδια ένταση.

Το Σαββατοκύριακο θα προσεγγίσει τη χώρα μας ατμοσφαιρική διαταραχή (ψυχρή λίμνη στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας), οπότε ο καιρός θα καταστεί άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, όμως υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν και περισσότερες περιοχές.

Υ.Γ Για την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση, γιατί μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη σε τοπικό επίπεδο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *