Αισθητή πτώση έχει σημειώσει ο υδράργυρος τις τελευτάιες ημέρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ βροχές σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι βροχές στην ανατολική ηπειρωττική χώρα θα συνεχιστούν κατά τόπους, ενώ η θερμοκρασία από το Σάββατο θα σημειώσει άνοδο φτάνοντας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη, τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχές σε Εύβοια, Θεσσαλία (κυρίως στην ανατολική), ανατολική Στερεά, δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Χαλκιδική και ανατολική Στερεά. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής, κεντρικής και νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και πιθανόν στην Κεφαλλονιά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Επιπλέον, λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ στην Κρήτη κατά διαστήματα θα σημειώνονται τοπικές μπόρες. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες στη Λήμνο και πιθανόν στη Χαλκιδική (κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο περιοχών). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα με την Τετάρτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές με ένταση 3-4 μποφόρ.

Την Παρασκευή, μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και στην ορεινή Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες, ενώ πιθανότητα για μπόρες υπάρχει και στη νοτιοανατολική Αττική. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28-29οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στα ανατολικά-νοτιοανατολικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Το Σάββατο, ανάμενονται λίγες αραιές νεφώσεις στην Ήπειρο, τη δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τη δυτική Στερεά που τις απογευματινές προς βραδινές ώρες θα πυκνώσουν στην Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών υπάρχει πιθανότητα για μπόρες στα ορεινά της βορειοανατολικής Θεσσαλίας και της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 29-30οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Την Κυριακή θα υπάρχουν κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Πελοπόννησο, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότη για βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο, ενώ οι άνεμοι και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με πιθανότητα για μπόρες ή και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 30-31 και τοπικά 32οC. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *