Μετά από αρκετές ημέρες με ενισχυμένο μελτέμι, οι βοριάδες έχουν εξασθενήσει λίγο αλλά παραμένουν τοπικά ισχυροί.Έτσι φαίνεται να διατηρείται το καιρικό σκηνικό μέχρι και την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο, χωρίς όμως να φτάνει σε επίπεδα καύσωνα. Ταυτόχρονα η αστάθεια μέχρι και την Παρασκευή ουσιαστικά θα είναι ανύπαρκτη σε όλη τη χώρα, όμως όλα δείχνουν ότι θα εμφανιστεί ξανά από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις γύρω από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, χωρίς να αναμένεται να εκδηλωθούν φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίρθιος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 37-38οC, ενώ πολύ τοπικά (Θεσσαλία, δυτκή Στερεά) θα φτάσει και τους 39οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ στο Ιόνιο θα υπάρχει πολύ αυξημένη υγρασία τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτχυθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την Τετάρτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και πολύ τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα, ενώ κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη δυτική-βορειοδυτική χώρα, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα αγγίζοντας εκ νέου τους 37-38 και τοπικά 39οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από βορειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

To Σάββατο, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και υπάρχει μικρή πιθανότητα για μπόρες στη βόρεια Πίνδο και τα βόρεια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, οπότε δε θα ξεπεράσει τους 36-37οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βοριεοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

Την Κυριακή και κυρίως, τη Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως σε δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, δυτική Θεσσαλία και πιθανόν Πελοπόννησο και δυτική και βόρεια Στερεά. Τη Δευτέρα φαίνεται ότι η αστάθεια στη χώρα θα είναι πιο εκτεταμένη, οπότε εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές θα επηρεάσει και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν τη νοτιοανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *