Μετά τα δύο απανωτά κύματα καύσωνα στα τέλη Ιουνίου μέχρι και τις πρώτες ημέρες τους Ιουλίου, ο υδράργυρος σημείωσε πτώση σε όλη τη χώρα και επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα. Στη συνέχεια φαίνεται ότι η χώρα θα χωριστεί στα δύο καιρικά, αφού στα ανατολικά και νότια θα πνέει μελτέμι, όπου θα κραταέι τον υδράργυρο σε κανονικά επίπεδα, ενώ στη δυτική χώρα θα επικρατέι αρκετή ζέστη στα όρια του καύσωνα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 36-37οC, ενώ τοπικά στη Θεσσαλία και τη κεντρική Μακεδονία θα φτάσει τους 38-39οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Την Πέμπτη, αναμένται αρχικά αίθριος καιρός εκτός από τη Θράκη όπου θα υπάρχουν διάσπαρτες νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες, ενώ στη Θράκη, τη βορειοανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδα. Πιθανότητα για μπόρες υπάρχει και στη κεντρική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 38-39 και τοπικά 40οC, ενώ στα ανατολικά τους 35-36οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ενισχυμένοι στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή, αναμένεται να επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις κυρίως γύρω από τα ορεινά στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, την κεντρική Μακεδονία και την Άνδρο, οπότε και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ψιχάλες ή παροδική ασθενής βροχή στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στη κεντρική Μακεδονία και πιθανόν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη νότια Πελοπόννησο και τη βόρεια Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37-38οC, ενώ τοπικά θα αγγίξει και τους 39-40oC. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσει τους 34-35οC. Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά στα νότια τμήματά του 4-5 μποφόρ.

To Σάββατο, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα μέχρι το μεσημέρι όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36-37 και τοπικά 38οC, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι τους 34-35οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Την Κυριακή φαίνεται ότι θα επιμέινουν πιο τοπικά, όμως, μπόρες και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ τη Δευτέρα θα επικρατήσει καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν λίγο την Κυριακή στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα στα 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *