Ο καιρός όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι εναρμονίζεται με την εποχή με υψηλές θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια. Έτσι φαίνεται να κυλά και αυτή η εβδομάδα με εξαίρεση τη βόρεια χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Την Τετάρτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και σταδιακά στη Στερεά, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Την Πέμπτη, αναμένεται τις πρωινές ώρες ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας και θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες γύρω από τα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα γύρω από τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και των δυτικών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας (ισχυρό χαλάζι πιθανόν μεγάλης διαμέτρου) και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας. Η Θεσσαλονίκη κατά πάσα πιθανότητα δε θα επηρεαστεί από αξιόλογα φαινόμενα, πέρα από πιθανές ψιχάλες προς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και από τα δυτικά που σταδιακά θα κινηθούν ανατολικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και στα ηπειρωτικά θα φτάνει τους 31-32οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 4-5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή, αναμένεται ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες σε όλη τη χώρα. Όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και την Χαλκιδική. Στη συνέχεια προς τις απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Πέμπτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

Το Σάββατο αναμένεται γενικά καλός καιρός, ενώ μόνο στα ηπειρωτικά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής και καταιγίδας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Την Κυριακή αναμένεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο πάλι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπάρχει πιθανότητα για βροχή. Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με τις μέγιστες στα περισσότερα ηπειρωτικά να μη ξεπερνάν τους 28-29 και πολύ τοπικά μόνο τους 30οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *