Μετά τη μεγάλη, αλλά πρόσκαιρη, πτώση την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη η θερμοκρασία ανέβηκε σε σχεδόν καλοκαιρινά επίπεδα το Σαββατοκύριακο και σήμερα, υπενθυμίζοντας μας ότι ο Σεπτέμπβριος στη χώρα μας είναι ένας εν δυνάμει καλοκαιρινός μήνας. Όμως, η συνέχεια φαίνεται να είναι διαφορετική αφού η θερμοκρασία από αύριο,Τρίτη, θα πέσει ενώ από την Τετάρτη και για αρκετές ημέρες οι θερμοκρασιές θα είναι αμιγώς φθινοπωρινές.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, τις πρώτες πρωινές ώρες στη Μακεδονία, ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές ψιχάλες ή ασθενή βροχή (μεγαλύτερη πιθανότητα για παροδική πιο αξιόλογη βροχή στα ορεινά της Ηπείρου και της βόρειας Πελοποννήσου) θα σχηματιστούν στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά (κυρίως κεντρική και δυτική), την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Από τις μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα καταστεί νεφελώδης στην Μακεδονία, την Ήπειρο και τα δυτικά τμήματα της Θράκης και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες (οι καταιγίδες θα εστιάζονται κυρίως στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη δυτική Μακεδονία, τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας). Πιθανότητα για τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στα ορεινά και γύρω από αυτά, της κεντρικής Στερεάς τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ειδικά στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 27-28οC, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29-30 και τοπικά 31οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ και πρόσκαρα στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα βόρεια τμήματα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση 4-5 μποφόρ.

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές από τα ξημερώματα κατά διαστήματα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία (στη δυτική πιο λίγα φαινόμενα), τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά. Οι βροχές θα είναι αξιόλογες κατά τόπους και θα σταματήσουν το μεσημέρι προς το απόγευμα, ενώ στη δυτική Μακεδόνια θα σημειωθεί βροχή εκ νέου προς τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες υπάρχει στα κεντροβόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στο εσωτερικό της Ήπειρου και στα ορεινά της κεντροδυτικής Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών προς τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και πιθανόν Λευκάδα). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πιο πυκνές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως γύρω από τα ορεινά) και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα βόρεια και ανατολικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 24-25 και τοπικά 26-27οC (στην ανατολική Στερεά), αλλά στη δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28-29 και τοπικά 30οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Την Πέμπτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία και θα σημειωθούν ασθενούς έντασης βροχές στα ορεινά τμήματα των δυτικών τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς (Φθιώτιδα). Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αυξηθούν οι νεφώσεις στην ανατολική Στερεά (Εύβοια, βόρεια Αττική, προσήνεμη Βοιωτία), ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπική μπόρα ή και καταιγίδα στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου, αλλά και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στη Θράκη και την Κρήτη. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα ανατολικά, αφού δε θα ξεπερνά στα πεδινά ηπειρωτικά τους 23-24οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 27-28οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, τις Σποράδες, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη δυτική Μακεδονία και την Κρήτη. Λίγες βροχές (ψιλόβροχο) θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά αυτών των περιοχών και στην προσήνεμη στον βορειοανατολικό πλευρά τους. Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα θα υπάρχουν και στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα βροχής υπάρχει και στο νότιο Ιόνιο-νοτιοδυτική Πελοπόννησο αλλά δεν είναι μεγάλη. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα βόρεια και ανατολικά, οπότε θα αγγίζει το μεσημέρι τους 21-22οC, ενώ στα δυτικά τους 25-26 και τοπικά τους 27οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές 3-5 μποφόρ.

Το Σαββάτο και την Κυριακή θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, τις Σποράδες, τη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία, τις Κυκλάδες, με λίγες βροχές να σημειώνονται στην προσήνεμη πλευρά της Εύβοιας στα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν στην ανατολική Θεσσαλία και τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς. Το Σάββατο υπάρχει εκ νέου πιθανότητα για βροχές στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο, αλλά και πάλι δεν ειναι μεγάλη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα αγγίζοντας στα βόρεια και ανατολικά 22-23οC, το Σάββατο, ενώ την Κυριακή τους 24-25oC. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 26 το Σάββατο και 27οC την Κυριακή. Οι άνεμοι και τις 2 ημέρες στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *