Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της Μεγάλης Βδομάδας, αλλά και οι πρώτες μέρες μετά το Πάσχα, ενώ ο υδράργυρος κυμάνθηκε σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τις επόμενες ημέρες φαίνεται ότι σταδιακά θα πέσει η θερμοκρασία κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα, ενώ θα είναι πιο γενικευμένες οι μεσημβρινές-απογευματινές αστάθειες κυρίως όμως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και τα Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού θα αναυπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και προς το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη τη Μακεδονία και θα συνεχιστούν οι βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει και στην όρεινή δυτική Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Αφρικάνικη σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια, υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας εκ νέου τους 27-28 και τοπικά 29-30οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ.

Την Παρασκευή, αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν αρκετά σε Στερεά, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, οι οποίες θα συνδυάζονται και με σημαντικές ποσότητες αφρικάνικης σκόνης (όχι στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας όμως). Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα σημειώνονται τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν εκ νέου βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές ψιχάλες ή ασθενείς βροχές κυρίως από το απόγευμα-βράδυ, οι οποίες στην τελευταία τοπικά θα ενταθούν προς τα μεσάνυχτα. Επιπλέον, το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Ήπειρο και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, ενώ το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στα ανατολικά και βόρεια θα φτάσει το μεσημέρι στους 23-24οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 27-28οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές-βορειοανατολικές 2-4 και τοπικά 5 μπόφόρ.

Το Σάββατο, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες βροχές στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη δυτική Μακεδονία και λίγα παροδικά φαινόμενα στη Θεσσαλία (κυρίως στη δυτική). Το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά (κυρίως στο εσωτερικό της) και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία. Επίπλεον, τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (στα δυτικά τμήματα της) μέχρι το βράδυ αλλά εξασθενημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και αφρικάνικη σκόνη στη νότια Ελλάδα (Κρήτη, Δωδεκάνησα κυρίως). Η θερμοκρασία στα ανατολικά και βόρεια θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα υποχωρήσει λίγο στους 24-25 και τοπικά 26οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις με ένταση 5-7 και πρόσκαιρα σε τοπικό επίπεδο 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές 2-4 και παροδικά 5 μποφόρ.

Την Πρωτομαγιά αλλά και τη Δευτέρα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί η αστάθεια στη δυτική-βόρεια και βορειοδυτική χώρα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις (πιο αυξημένες την Κυριακή στη νότια χώρα) και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και αφρικάνικη σκόνη κυρίως στη νότια χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί κοντά (και λίγο πιο χαμηλά) στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (22-23 και τοπικά 24-25οC) την Πρωτομαγιά, ενώ τη Δευτέρα θα πέσει λίγο ακόμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *