Με τοπικές μπόρες σχετικά χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες και βοριάδες στο Αιγαίο κύλησε η προηγούμενη βδομάδα στη χώρα. Αυτή τη βδομάδα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί η αστάθεια στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα φτάσει λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός τις πρωινές ώρες με παροδικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα του μεγαλύτερου μέρους της ηπειρωτικής χώρας (εκτός από τη νοτιοανατολική Στερεά) και θα σημειωθούν μπόρες και λίγες σποραδικές καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου (λιγότερα φαινόμενα στα νότια τμήματα), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τα βόρεια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας. Πιθανότητα για πολύ τοπικού επιπέδου μπόρα υπάρχει και στη δυτική Πελοπόννησο (ορεινή Ηλεία-Αρκαδία). Το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν παντού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26-27 και τοπικά τους 28οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές με ένταση 2-4 μποφόρ.

Την Πέμπτη, αναμένεται αρχικά γενικά αίρθιος καιρός με παροδικές νεφώσεις μέχρι το πρωί στη Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν λίγες τοπικές (παροδικού χαρακτήρα) μπόρες (κυρίως γύρω από τα ορεινά) κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη βόρεια-βορειοανατολική Θεσσαλία, στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις αρκετά στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27-28 και τοπικά 29οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές 2-4 μποφόρ.

Την Παρασεκυή, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νοτιοανατολική Στερεά. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν και τοπικά και στα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Λευκάδα). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές με την ίδια ένταση.

Το Σάββατο, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη βόρεια και δυτική Θεσσαλία και τη Μακεδονία και πιθανόν την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρος με αραιές νεφώσεις στην κεντροβόρεια χώρα από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με τον υδράργυρο να φτάνει στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 28-29 και τοπικά 30οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-3 και στα νότια 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές 3-4 μποφόρ.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα φτάνοντας τους 30-31 και πιθανόν 32οC τοπικά, ενώ στη δυτική χώρα δε θα ξεπερνά τους 28οC στα περισσότερα ηπαιρωτικά τμήματα. Επιπλέον, η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα συνχιστεί στην ηπειρωτική χώρα συμπεριλαμβανομένης πλέον της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς (πιθανότητες υπαρχουν και για το νομό Αττικής). Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ασθενείς εντάσεις στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί, ενώ στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις εκτός από το νότιο που θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί.

Η τάση μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας είναι η θερμοκρασία να πέσει λίγο στην ανατολική και βόρεια χώρα (σε αντίθεση με τη δυτική Ελλάδα που θα ανέβει) και οι βοριάδες σταδιακά να ενισχυθούν στο Αιγαίο. Επιπλέον, η αστάθεια φαίνεται ότι θα συνεχιστεί στα ηπειρωτικά μέχρι και την Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να περιορίζεται αρκετά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *