Πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες, που επηρέασαν σχεδόν το σύνολο της χώρας, σημειώθηκαν όλη την προηγούμενη βδομάδα μέχρι και σήμερα. Αυτή τη βδομάδα δε θα λείψει η αστάθεια στη χώρα, αλλά θα είναι σχετικά περιορισμένη σε σύγκριση και με την προηγούμενη βδομάδα. Επιπλέον, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένεται τις νυχτερινές ώρες να εκδηλωθούν βροχές μέτριας έντασης στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στη Σκύρο και στα βόρεια Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί αίθριος καιρός, ενώ αραιές νεφώσεις θα σχηματίζονται στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα δώσουν βροχές και καταιγίδες στην Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30-31 και τοπικά τους 32-33οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με ένταση 2-3 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Τέλος, στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Την Πέμπτη, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Μακεδονία, τη Θράκη, τη βορειοανατολική Θεσσαλία και τη βορειοανατολική Στερεά. Πιθανότητα για τοπική μπόρα ή και καταιγίδα υπάρχει και στην βόρεια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στη κεντρική και νότια χώρα και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 33-34οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά, όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-3 μποφόρ.

Την Παρασκευή, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, ενώ τοπική ομίχλη θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της βόρειας Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και θα αγγίξει εκ νέου τους 33-34οC στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές-νοτιοδυτικές με ένταση 3-5 μποφόρ εκτός από τα νοτιοανατολικά όπου θα επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Το Σάββατο, τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θράκη. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Θράκη. Υποψήφια για τοπικές βροχές και καταιγίδες είναι και η Αττική. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Την Κυριακή αναμένεται να επικρατήσουν πιθανότατα πάλι συνθήκες ατμοσφαιρικής αστάθειας κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας με βροχές και καταιγίδες που θα είναι εστιασμένες κυρίως στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανότητα για βροχές υπάρχει και στην Αττική (πιο μικρή από το Σάββατο). Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τέλος, τη Δευτέρα η αστάθεια θα είναι πιο περιορισμένη στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και πιθανόν της Πελοποννήσου και της βορειοανατολικής Θεσσαλίας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι αίθριος.. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 34-35οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *