Συνθήκες ατμοσφαιρικής αστάθειας επικράτησαν σε μεγάλο μέρος της χώρας τις τελευταίες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Η αστάθεια τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή θα είναι πολύ περιορισμένη, οπότε δεν αναμένονται φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, αναμένεται αίθριος καιρός της πρωινές ώρες με λίγες αραιές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά της χώρας και αναμένονται λίγες μπόρες στα ορεινά της δυτικής Θράκης και ανατολικής Μακεδονίας. Πιθανότητα για μπόρες ή και καταιγίδα υπάρχει και γύρω από τα ορεινά της βορειοανατολικής Θεσσαλίας. Στη Θράκη οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδος σε όλη τη χώρα αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 28-29οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά στα βόρεια 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή, αναμένεται τις πρωινές ώρες γενικά αίθριος καιρός, ενώ σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τα ορεινά των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδα γύρω από τα βόρεια ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ στη Θράκη πάλι θα είναι αυξημένες οι νεφώσεις για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από τη δυτική Ελλάδα που θα σημειωθεί μικρή άνοδος. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ.

Το Σάββατο, αναμένεται καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα λίγων βροχών στα ορεινά της Θράκης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 30-31οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Την Κυριακή, αναμένεται αραιή συννεφιά κατά περιόδους σε όλη τη χώρα, πιο αυξημένη στη βόρεια χώρα, ενώ είναι πίθανο να σημειωθούν εκ νέου βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και τα δυτικάτ τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας γύρω από τα ορεινά. H θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στη κεντρική και νότια χώρα, φτάνοντας τουθς 32-33οC στα ηπειρωικά τοπικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δυτικοί με ένταση 2-4 μποφόρ.

Τη Δευτέρα αναμένεται επιδείνωση του καιρού στη βόρεια χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ την Τρίτη φαίνεται ότι η αστάθεια θα είναι πιο εκτεταμένη και θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας (σημαντικές πιθανότητες να επηρεαστεί και η Αττική τοπικά). Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, εκτός από τη βόρεια χώρα που θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Τρίτη η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πιο γενικευμένη.

Υ.Γ. Για την κακοκαιρία της νέας βδομάδας θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση γιατί τα προγνωστικά δεδομένα μεταβάλλονται εύκολα αυτή την εποχή και τα φαινόμενα γενικά είναι τοπικά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *