Ο Μάρτιος έχει μπει με πολύ ευμετάβλητο καιρό, αφού τα διαστήματα βροχών εναλλάσσονται με διαστήματα καλοκαιρίας, όμως η θερμοκρασία παραμένει σταθερά σε πιο υψηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές. Η συνέχεια φαίνεται να είναι παρόμοια, με τον υδράργυρο αυτη τη φορά όμως να μεταβάλλεται και αυτός κατά διαστήματα σημαντικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη αναμένεται καλοκαιρία στη χώρα με λίγες τοπικές ασθενείς βροχές στα βόρεια Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά και θα φτάνει στις περισσότερες περιοχές τους 20-22οC, εκτός από τη δυτική Ελλάδα όπου λόγω και των περισσότερωn νεφώσεων που θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι θα φτάνει έως τους 16-18οC. Την Παρασκευή από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση πρώτα στα δυτικά και βόρεια, ενώ μέχρι το Σάββατο το ξημέρωμα θα επηρεαστούν από τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πάντως τα έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα και από τη νύχτα της Παρασκευής στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν και τη Θράκη. Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 20-22οC. Οι νοτιάδες σταδιακά θα ενισχυθούν σταδιακά και θα πνέουν με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Το Σαββατο σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι βελτιωμένος με πιθανόν τοπικά φαινόμενα κυρίως στη βορειοανατολική χώρα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι νοτιάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν μέσα στην ημέρα και θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 4-6 μποφόρ. Την Κυριακή αν και τα στοιχεία είναι σχετικά ευμετάβλητα φαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αρκετά περιορισμένα κυρίως στην Πελοπόννησο, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα πέσει στα ανατολικά και βόρεια στους 13-15 και τοπικά 16οC το μεσημέρι, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 17-19οC. άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες και βαθμιαία θα ενισχυθούν έως και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα αναμένεται καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πιθανότητα για λίγα φαινόμενα σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, ενώ πιο αξιόλογα, αλλά πρόσκαιρα, θα είναι στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ οι βοριάδες θα πνεόυν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις στο Αιγαίο. Την Τρίτη θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και δεν αναμένονται φαινόμενα πουθενά στη χώρα. Επιπλέον, ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι βοριάδες θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Στη συνέχεια φαίνεται ότι άλλη μια διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα (όχι οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό) θα επηρεάσει τη χώρα μας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα. Επιπλέον φαίνεται ότι θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία, οπότε και τα φαινόμενα τουλάχιστον στα ορεινά θα μεταφράζονται σε χιονοπτώσεις.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *