Το κύκνειο άσμα του χειμώνα φαίνεται ότι ήταν η περασμένη Τετάρτη, αφού σταδιακά η Άνοιξη θα επιβληθεί, ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα και οι βροχές θα λιγοστέψουν.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στη Θράκη από το μεσημέρι, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές το απόγευμα προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο με τον υδράργυρο να φτάνει σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα τους 20οC, ενώ τοπικά τους 21-22οC. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ στο βόρειο από μεταβλητές με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Το Σάββατο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις γύρω από τα ορεινά στην ηπειρωτική χώρα και υπάρχει πιθανότητα για πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα γύρω από αυτά και κυρίως στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της βόρειας Πελοποννήσου. Το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά και θα ξεκινήσει μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 18οC, ενώ στα δυτικά τους 20-21 και τοπικά 22οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Την Κυριακή, αναμένονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες στη δυτική Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα και στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας (εκτός από τη Θράκη και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία). Το βράδυ θα σημειωθούν λασποψιχάλες ή και ασθενείς λασποβροχές στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο. Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει το μεσημέρι τους 20-21 και τοπικά 22οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοδυτικά που θα πνέουν βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, οι οποίες θα συνδυάζονται με μεταφορά αφρικάνικης σκόνης και τοπικές λασποψιχάλες και τοπικές λασποβροχές σε πολλές περιοχές της χώρας (πρώτα στη δυτική και στη συνέχεια μέχρι το βράδυ τοπικά και στην ανατολική χώρα). Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιες διευθύνσεις 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές 3-5 μποφόρ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, αναμένονται αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Το μεσημέρι στα ορεινά κυρίως της βόρειας Ελλάδας θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ της Τετάρτης υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσουν βροχές (όχι κάτι ιδιάιτερο) στη δυτική Ελλάδα. Η αφρικάνικη σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία και τις δύο ημέρες το μεσημέρι θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 19-20 και τοπικά 21οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *