Με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα, αλλά και τοπικές βροχές και καταιγίδες κύλησε ο καιρός των προηγούμενων ημερών. Τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες αρχικά θα είναι ανοιξιάτικες, όμως από τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα υπάρξει μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές και ημιορεινές της βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στη βόρεια χώρα και στη συνέχεια και στην κεντρική και δυτική Ελλάδα. Επιπλέον, το βράδυ θα σχηματιστούν χαμηλές νεφώσεις στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά (τοπικά περιορισμένη ορατότητα), ενώ θα αυξηθούν οι νεφώσεις στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 18-19 και τοπικά 20οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ στο νότιο από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 2-4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, εκτός από το νοτιοανατολικό τμήμα του, όπου από την αρχή έως το τέλος της ημέρας θα πνέουν βοριάδες 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Την Κυριακή, αναμένονται αραιές νεφώσεις (υψισυννεφιές-ανακλούν μερικώς την ηλιακή ακτινοβολία), οι οποίες το πρωί θα είναι αυξημένες στη βόρεια Ελλάδα, ενώ σταδιακά από το μεσημέρι θα αυξηθούν και στην κεντρική χώρα, ενώ μέχρι το βράδυ και στη νότια. Επιπλέον, νεφελώδης καιρός θα επικρατήσει στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και λιγότερα και πολύ τοπικά στη δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο) από το πρώι, όπου θα σημειώνονται αθενείς τοπικές μπόρες, ενώ από το μεσημέρι θα είναι τοπικά αυξημένες οι νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο, τη δυτική Κρήτη και τη Θράκη, οπότε και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ψιχάλες (τίποτα αξιόλογο). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα (14-15οC μέγιστες θερμοκρασίες),λόγω συννεφιάς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17-18 και τοπικά 19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο νότιο 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν στο βόρειο σε δυτικούς 2-3 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, αναμένονται τοπικές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα αυξηθούν από το μεσημέρι και σταδιακά κυρίως από το απόγευμα-βράδυ θα σημειώνονται τοπικές μπόρες. Επιπλέον, από το πρωί θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Επιπλέον, το βράδυ στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή εκ νέου άνοδο θα φτάσει τους 19-20οC το μεσημέρι στα περισσότερα ηπειρωτικά, ενώ στη δυτική Ελλάδα τους 16-17οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά απο μεταβλητές 2-3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι νοτιοδυτικές με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μπόφόρ.

Την Τρίτη, αναμένεται κακοκαιρία με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρώτα στη δυτική και βόρεια χώρα και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της της δυτικής Ελλάδα και μέχρι τα ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας και πιθανόν και της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, ενώ γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 6-8 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα-βραδυ θα στραφούν στο βόρειο Αιγάιο σε βόρειους 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη, τα φαινόμενα οι βροχές και τοπικές καταιγίδες θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ στη δυτική Ελλάδα περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά πιθανόν 7 μποφόρ.

Η τάση για τη συνέχεια είναι να επικρατήσουν βοριάδες μέχρι και την Παρασκευή με τοπικά φαινόμενα μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Στη συνέχεια φαίνεται είτε ότι θα πάμε σε καλοκαιρία από το Σάββατο για αρκετές ημέρες, είτε θα υπάρξει νέα αλλά μάλλον πρόσκαιρη μεταβολή από την Κυριακή η οποία θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με σχετικό κρύο και τοπικά φαινόμενα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *