Ο ισχυρός καύσωνας που δημιούργησε προβήματα σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω των πυρκαγιών αποτελεί παρελθόν από σήμερα σε όλη τη χώρα, ενώ ενισχύθηκαν οι δυτικοί άνεμοι σημαντικά σε όλη τη χώρα. Στη συνέχεια θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα από την ερχόμενη Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένονται λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Έυβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πιο πυκνές στα ορεινά της Πελοποννήσου και της ανατολικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δε θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 35-36οC. Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι 4-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές 3-4 μποφόρ.

Την Κυριακή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36-37οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες με ένταση 4-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές με ένταση 2-3 μποφόρ.

Την Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στην Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά της ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας, όπου ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38-39 και τοπικά 40οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγάιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες με ένταση 3-5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.

Την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός αρχικάμρ λίγες αραιές νεφώσεις σε Μακεδονία και Θράκη. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα ανατπυχθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά της Μακεδονίας και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39-40 και τοπικά 41οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από βόρειες με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές με ένταση 4-5 και παροδικά 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη θα παραμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα, ενώ την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες την Τετάρτη κυρίως στη βόρεια χώρα, ενώ την Πέμπτη η αστάθεια φαίνεται ότι θα είναι πιο γενικευμένη στην ηπειρωτική χώρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *