Μετά το πρόσκαιρο διάλειμμα ήπιου καιρού με πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες και απουσία βροχών, το φθινόπωρο επέστρεψε με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η συνέχεια φαίνεται να είναι σχετικά ψυχρή και με λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών έως πρωινών ωρών σε Στερεά, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Θεσσαλία και Δωδεκάνησα. Λίγες βροχές θα σημειώνονται στην Κρήτη (κυρίως κεντρικά και δυτικά τμήματα) και πιθανόν στη βόρεια-βορειοανατολική και νότια Πελοπόννησο (κυρίως ορεινά-ημιορεινά). Επιπλέον, λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα προσήνεμα στον βορειοανατολικό, τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Θεσσαλίας, αλλά και στις Σποράδες, ενώ πιθανότητα για λίγα φαινόμενα υπάρχει στα ορεινά και γύρω από αυτα της ανατολικής Στερεάς (Βοιωτίας-Φθιώτιδας). Μέχρι και το βράδυ βροχές θα σημειώνονται στη δυτική και πιθανόν κεντρική Κρήτη και πιθανόν στα Κύθηρα. Στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Ήπειρο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στη Θράκη. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 21-22οC, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17-18 και τοπικά 19οC. Επιπλέον, τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της ανατολικής Μακεδονίας (Νευροκόπι). Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από 5-6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη, θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα προσήνεμα στον βορειοανατολικό, τμήματα της Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς (κυρίως Βοιωτία, Φθιώτιδα και πιθανόν βορειοδυτική Αττική), αλλά και στις Σποράδες. Επιπλέον, βροχές θα σημειωθούν και στην Κρήτη κυρίως στα ορεινά και γύρω από αυτά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την Τρίτη. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της ανατολικής Μακεδονίας (Νευροκόπι). Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα έχουν ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη, αναμένονται βροχές στην Εύβοια (προσήνεμα), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα-Βοιωτία) και πιθανόν στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο (Πάρνωνας). Τέλος, λίγες βροχές φαίνονται και για την Κρήτη κυρίως στα δυτικά τμήματα της. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά άιθριος με νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες (κυρίως νότιες), την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία (εκτός από τη δυτική) και τη Θράκη. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και το μεσημέρι θα φτάνει τους 21-22οC στη δυτική Ελλάδα, ενώ τους 18-20οC στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές με ένταση 4-5 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο πάλι αναμένονται λίγες βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά, Κρήτη, ορεινά βορειοανατολικής Πελοποννήσου και νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχιστούν με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές με την ίδια ένταση. Τέλος, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και πιθανότητα βροχής, ενώ πιθανότητα υπάρχει και στη νότια χώρα (Δωδεκάνησα, Κρήτη). Οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *