Μετά από μία ισχυρή και μία ακραία κακοκαιρία, την “Αθηνά” και τον “Μπάλλο”, αντίστοιχα, ο καιρός τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι σχετικά βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Όμως, προς το τέλος της εβδομάδα υπάρχει σημαντική πιθανότητα για νέα κακοκαιρία, που όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αφορά τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας ή μεγαλύτερο μέρος της.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειώνονται μπόρες στην Χαλκιδική οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν την ανατολική-νοτιοανατολική Θεσσαλία (προσήνεμη στο βορειοανατολικό), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Βοιωτία, τη νότια Φθιώτιδα και κυρίως τη βόρεια-βορειοδυτική Αττική. Επιπλέον, βροχή θα σημειωθεί στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και στη βόρεια Κρήτη (προσήνεμη στο βορειοανατολικό). Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημιεωθούν μπόρες στην κεντρική και νότια-νοτιοδυτική (πιθανότητα και για καταιγίδα στα νοτιοδυτικά) Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με τη Δευτέρα, οπότε δε θα ξεπερνά στα ηπειρωτικά τους 21-22 και τοπικά 23οC (στα δυτικά και νότια). Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 και ρπόσκαιρα 4 μποφόρ.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών και πρωινών ωρών θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις σε Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία, δυτικά τμήματα κεντρικής Μακεδονίας, Εύβοια και βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Μικρή πιθανότητα για ασθενή τοπική βροχή στα ανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής και της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας χωρίς να αναμένονται φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις σε ανατολικό Αιγαίο και Θράκη. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές με ένταση 2-3 μποφόρ.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη η ορατότητα στα ηπειρωτικά κυρίως της δυτικής-βόρειας και βορειοδυτικής χώρας. Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών θα αυξηθούν οι νεφώσεις στο Ιόνιο και την Ήπειρο και υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στην Κέρκυρα και την Ήπειρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, οπότε και θα φτάσει τους 22-23οC. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές-βορειοδυτικές με ένταση 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή, θα υπάρχουν χαμηλές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Θράκη με πιθανότητα για ψιχάλες ή παροδική ασθενή βροχή (ψιλόβροχο). Στο Ιόνιο από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται λίγες βροχές στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά καλός καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 22-23 και τοπικά 24οC. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 μποφόρ, ενώ στο νότιο από δυτικές-νοτιοδυτικές με ένταση 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι με ένταση 2-4 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, αρχικά το Σάββατο, στη δυτική και βόρεια (πιθανόν και κεντρική) χώρα, ενώ την Κυριακή πιθανότατα τα φαινόμενα θα εστιαστούν στα ανατολικα ηπειρωτικά (ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη). Ο υδράργυρος θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο στην κεντρονότια χώρα και στα ηπέιρωτικά θα φτάσει το Σάββατο τους 24-25 και τοπικά 26οC, ενώ την Κυριακή θα πέσει 3-4 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές με ένταση έως 3-4 μποφόρ. Την Κυριακή στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση 5-6 μποφόρ.

Υ.Γ. Επειδή η κίνηση του αυλώνα, όσον αφορά το Σαββατοκύριακο, δε μπορεί να καθοριστεί από τώρα είναι πιθανό να αλλάξει η κατανομή των φαινομένων. Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για την πιθανή νέα κακοκαιρία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *