Καλός καιρός επικράτησε σε όλη τη χώρα, με μόνη εξαίρεση κάτι λίγες μπόρες σε πολύ τοπικό επίπεδο στα βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η θερμοκρασία για άλλη μια μέρα κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, διατηρώντας αυτή την κουραστική επίμονη ζέστη. Το Σάββατο η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά και οι βοριάδες σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με μικρή πιθανότητα στα βορειότερα ορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας να σημειωθούν μπόρες. Το βράδυ και προς τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βορειότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας αλλά πιθανόν και στα δυτικά τμήματα της.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα ανατολικά ηπειρωτικά και γενικά θα φτάσει τους 37-39 και τοπικά 39 (στη Σπάρτη πιθανόν και 40οC).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειεις διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36-37 και τοπικά στα δυτικά και νότια του νομού πιθανόν 38οC. Πάντως, η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπερνάει τους 34οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός αρχικά, με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Προς τα μεσάνυχτα υπάρχει σημαντική πιθανότητα να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες, σύντομου χαρακτήρα στο νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *