Με καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και βροχές και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα κύλησε η Κυριακή. Τη Δευτέρα, οι σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στη χώρα.

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει στη χώρα τη Δευτέρα με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, οι οποίες μόνο στα ορεινά της κεντρικής και νότιας Εύβοιας μπορούν να δώσουν πολύ ασθενή φαινόμενα. Εξαίρεση στο καλό καιρικό σκηνικό θα αποτελέσει μόνο η βόρεια Κρήτη, στην οποία οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες πιο αξιόλογες γύρω από τα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, αλλά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα όπου θα φτάσει τους 25oC, ενώ στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα τους 21-22Οc. Στο Αιγαίο θα φτάσει τους 21-22 και στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24-25oC.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες από το απόγευμα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22οC, με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21οC.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *