Μετά από μια βροχερή μέρα για το σύνολο της χώρας, έπεται μια εκ νέου βροχερή μέρα αλλά κυρίως στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας. Την Κυριακή, αναμένεται εκ διαμέτρου διαφορετικό καιρικό σκηνικό ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, από τα ξημερώματα θα σημειώνονται βροχές στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία την Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας χώρας (βλ. προγνωστικό χάρτη), αλλά και σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα, Πτολεμαϊδα, Κοζάνη, πιθανόν και στην Καστοριά). Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη, ενώ οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται πλέον στα πολύ ορεινά (εκτός από τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη).

Από το βράδυ θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες , τοπικά ισχυρές, στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Στερεά. Εκ νέου χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Δυτική Μακεδονία. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται προς τα μεσάνυχτα και στη Δυτική-Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Το βράδυ προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα στην Κέρκυρα θα είναι πολύ ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ειδικά στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ στη Δυτική και Νότια χώρα θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα για την εποχή (στην Κρήτη τοπικά θα αγγίξει τους 26-27οC).

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους και με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες (αυξημένα ποσοστά υγρασίας). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα επικρατήσουν νεφώσεις με μικρά ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *