Βροχές σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια έπεσαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές χωρίς όμως αυτά τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα όπως είχαν την Κυριακή. Την Τρίτη, βροχές θα σημειωθούν εκ νέου σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ τα χιόνια στη βόρεια χώρα και τοπικά και στην κεντρική θα φτάσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας μέχρι και τα πεδινά-παραθαλάσσια.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας (πιο έντονα στην ανατολική), στην ανατολική-βορειοανατολική Πελοποννήσο (τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως γύρω από τα ορεινά), την ανατολική Στερεά (κυρίως Φθιώτιδα και Βοιωτία), τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα (νομός Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας) της κεντρικής Μακεδονίας (στο νομό Σερρών πρόσκαιρο πέρασμα λίγων βροχών και χιονοπτώσεων πάνω από τα 300 μέτρα), οι οποίες γρήγορα στην Ημαθία, την Πέλλα, την Πιερία αλλά και τα δυτικότερα τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις μέχρι και τα πεδινά. Επιπλέον, θα εκδηλωνονται χιόνια τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα-νομό Φλώρινας και Κοζάνης), ενώ μπόρες θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες προς το μεσημέρι βροχές θα σημειώνονται και στην Κρήτη. Από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες θα σημειώνονται βροχές στην Ήπειρο, όπου υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες, ενώ το μεσημέρι και μετά και στη δυτική Στερεά (πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες) και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου (στη δυτική τα φαινόμενα θα είναι κυρίως κοντά στα ορεινά-πιο γενικευμένα και πιο έντονα στην ανατολική), ενώ στη νότια υπάρχει πιθανότητα και για καταιγίδες). Μέχρι και το βράδυ θα συνεχίζονται τα αξιόλογα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος, τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο.

Χιόνια θα πέσουν σε ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία και κατα περιόδους οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές, στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας έως και τα πεδινά όπως αναφέρθηκε (πάντως από το μεσημέρι θα ανέβουν τα υψόμετρα χιονόπτωσης πάνω από τα 200-300 μέτρα), στη Θεσσαλία (στην ανατολική πάνω από τα 400-500 μέτρα, ενώ στη δυτική πάνω από τα 300), στην Ήπειρο πάνω από τα 600 μέτρα, στην ανατολική Στερεά από τα 600-700 μέτρα και τη δυτική από τα 700 μέτρα, ενώ στην ανατολική Πελοποννήσο από τα 700-800 μέτρα και στην Κρήτη πάνω από τα 1300-1400 μέτρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται σε αρκετά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, εκτός από το βόρειο που θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις έως και το μεσημέρι με λίγες τοπικές βροχές τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια, τα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού, ενώ παροδικές ψιχάλες-ψιλόβροχο στο λεκανοπέδιο (τίποτα αξιόλογο). Από το απόγευμα θα επικρατήσει σπαστός καιρός χωρίς φαινόμενα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά πάνω από τα 700-800 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές-χιονόνερο στα πεδινά-παραθαλάσσια εώς το πρωί, ενώ χιόνια θα πέσουν από τα 200-300 μέτρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ στα δυτικά τμήματα του νομού έως και μηδενικό υψόμετρο (λόγω του ότι εκεί θα είναι πιο πολλά και επίμονα τα φαινόμενα). Από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει νεφελώδης καιρός χωρίς όμως φαινόμενα, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν εκ νέου πολύ ασθενή φαινόμενα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 6-7οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *