Χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές σημειώθηκαν στην κεντρική Μακεδονία την Τρίτη, ενώ τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Την Τετάρτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με τα χιόνια να κατεβαίνουν ακόμη και σε πεδινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη έως και τις πρωινές ώρες αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στη δυτική-νοτιοδυτική Θεσσαλία ακόμη και σε πεδινά τμήματα (>100-150 μέτρα), ενώ στην ανατολική από τα 300-400 μέτρα έως και τις πρωινές ώρες, τη βόρεια Στερεά (Φθιώτιδα) πάνω από τα 200-300 μέτρα, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 600 μέτρα. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και λιγότερο στην Ήπειρο Από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο, ενώ τοπικές βροχές θα σημειώνονται στα πεδινά-παραθαλάσσια. Μέχρι το βράδυ θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές και θα εντοπίζονται πάνω από τα 300-400 μέτρα, εκτός από την ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο (λιγότερα φαινόμενα κυρίως ορογραφικά) που θα χιονίζει από τα 400-500 μέτρα. Επιπλέον, χιονοπτώσεις μέτριας έντασης θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία τη νύχτα πριν το ξημέρωμα, ενώ το μεσημέρι στη Μακεδονία (κυρίως στην ανατολική) σε πολύ τοπικό επίπεδο και κοντά στα ορεινά ακόμη και σε πεδινά τμήματα με μορφή χιονομπόρας (τίποτα το αξιόλογο). Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά πάνω από τα 400-500 μέτρα, ενώ στη δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις (τοπικά και χιονοκαταιγίδες- στα υπόλοιπα τμήματα βροχές) πάνω από τα 500 μέτρα, αλλά και στα Επτάνησα κατά διαστήματα πάνω από τα 500-600 μέτρα. Τέλος, χιόνια θα πέσουν στην Κρήτη πάνω από τα 900-1000 μέτρα. Τέλος, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και πιθανόν τα νότια Δωδεκάνησα, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη δε θα σημειωθούν φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές-βορειοανατολικές 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά έως και τις πρωινές ώρες (ψιλόβροχο στο κεντρονότιο λεκανοπέδιο). Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το βράδυ προς τα μεσάνυχτα θα ξαναρχίσουν βροχές στα πεδινά της βόρειας-βορειοδυτικής Αττικής. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ πάνω από τα 400-500 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10οC. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός μέχρι τις μεσημβρινές ώρες με λίγες πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις μέσα στη νύχτα. Από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξουν μεγάλα ανοίγματα στον καιρό, ενώ υπάρχει πιθανότητα για λίγες παροδικές χιονοπτώσεις εκ νέουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και παροδικά 5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *