Ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές σημειώθηκαν στη βόρεια χώρα, ενώ στην υπόλοιπη επικράτησαν αραιές νεφώσεις και μεταφορά αφρικάνικης σκόνης τη Δευτέρα. Την Τρίτη, ο υδράργυρος θα ανέβει σηκαντικά στη δυτική και νότια Ελλάδα, ενώ στη βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές μέχρι και το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στη Θράκη, τη Μακεδονία, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου μέχρι και το μεσημέρι. Επιπλέον, το μεσημέρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν παροδικές βροχές στη βόρεια Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Στη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες κατά διαστήματα όλη τη μέρα και θα σημειωθούν λίγες τοπικές ασθενείς βροχές στα ορεινά. Σημαντικές ποσότητες αφρικάνικης σκόνης θα εντοπίζονται στην κεντρονότια χώρα.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική άνοδο στη δυτική και νότια χώρα φτάνοντας τους 25-26 και τοπικά 27οC, ενώ στην Κρήτη επειδή φαίνεται να επικρατεί για το μεσημέρι νοτιά στο βόρειο τμήμα της είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν και 30αρια.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες το μεσημέρι, ενώ στα βόρεια-βορειοδυτικά του νομού θα επικρατούν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21οC (στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχή έως και τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια σταδιακά θα υπάρχουν ολοένα και μεγαλύτερα ανοίγματα στον καιρό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ (μόνο τη νύχτα σπο βόρειες με την ίδια ένταση).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *