Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στη δυτική και βόρεια χώρα, ενώ δεν έλειψαν και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τη Δευτέρα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική-βορειοανατολική χώρα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα μέχρι και τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται βροχές στην κεντρική και δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο. Λίγες ασθενείς παροδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά. Από το μεσημέρι μπόρες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες υπάρχει και στην ανατολική Κρήτη. Από το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν παντού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Λίγα χιόνια θα πέσουν στη δυτική Μακεδονία μέσα στη νύχτα πάνω από τα 700 μέτρα, ενώ στην Πελοπόννησο από τα 1100-1200 μέτρα. Τέλος, λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι το πρώι.

Η θερμοκρασία σε πτώση στην ανατολική χώρα, ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ, καθώς και στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πιο αυξημένες μέσα στη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18-19οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 και στα δυτικά 7 μποφόρ έως και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις μέσα στη νύχτα, ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16-17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *