Βροχές σημειώθηκαν το Σάββατο σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της βορειοδυτικής Αττικής (Βίλιας, Ερυθρές), αλλά και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα (κυρίως Ρόδο). Την Κυριακή αναμένεται παρόμοιο σκηνικό με βροχές να σημειώνονται και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τις Κυκλάδες.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειώνονται μπόρες στα προσήνεμα στο βορειοανατολικό άνεμο, τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία, Φθιώτιδα και βόρεια-βορειοδυτική Αττική), αλλά και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στα ορεινά ημιορεινά των περιοχών αυτών. Οι μπόρες θα σημειώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια και προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στην κεντρική και νότια Εύβοια. Επίσης, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών έως πρωινών ωρών αναμένονται μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στις βόρειες Κυκλάδες. Επιπλέον, από το μεσημέρι θα σημειώνονται μπόρες στην Κρήτη και στη συνέχεια στις Κυκλάδες (κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα), τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ το βράδυ θα βρέξει τοπικά και στη Θράκη και πιθανόν τη δυτική Χαλκιδική και τη Σκύρο. Πιθανότητα για λίγες καταιγίδες υπάρχει στα Δωδεκάνησα (κυρίως στη Ρόδο), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Σάμο) και την ανατολική Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ειδικά ως προς τις ελάχιστες τιμές στη βόρεια χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικά διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά στα βορειοανατολικά 6 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 2-3 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στο λεκανοπέδιο, ενώ στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού θα επικρατεί αρκετά νεφελώδης καιρός μέχρι και το απόγευμα με παροδικές ασθενείς κατά βάση βροχές-ψεκάδες. Μικρή πιθανότητα για παροδική μπόρα στα ανατολικά του νομού, όπου θα υπάρχουν κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20oC, ενώ η μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17-18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2 μποφόρ έως τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους με ένταση 3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *