Βροχές σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας το Σάββατο, ενώ χιονοπτώσεις εκδηλωθηκαν σε ορεινά αλλά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Την Κυριακή, θα συνεχιστεί η κακοκαιρία, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα υπάρξει βελτίωση του καιρού στα δυτικά πρώτα και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές.

Την Κυριακή, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες βροχές στα πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης και τη Θεσσαλία, ενώ μπόρες και τοπικές καταιγίδες με τη μορφή περάσματος (ψυχρό μέτωπο) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως τη βορειοδυτική). Ταυτόχρονα, μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Το μεσημέρι θα σημειωθεί πέρασμα βροχών και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία, ενώ θα βελτιωθεί ο καιρός στη δυτική Ελλάδα (τοπικές μπόρες θα συνεχιστούν κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα το μεσημέρι-απόγευμα αλλά θα είναι πρόσκαιρες). Από το απόγευμα και προς το βράδυ θα βελτιωθεί ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα επιμείνουν τα φαινόμενα σε Θράκη, ανατολική Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο. Τέλος, λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο εσωτερικό της Κρήτης. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 800-900 μέτρα στην Ήπειρο, από τα 400-500 μέτρα στη Μακεδονία, από τα 700-800 πρόσκαιρα στη Θεσσαλία (στα βόρεια και πιο χαμηλά το πρωί για λίγο), στη βόρεια Θράκη μέχρι και τα πεδινά και πάνω από τα 1300-1400 μέτρα στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Η θερμοκρασία στην κεντροβόρεια χώρα θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, ενώ στη νότια θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο από νότιες 4-6 μποφόρ έως το μεσημέρι και στη συνέχεια από δυτικές-νοτιοδυτικές 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τη νύχτα και το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια του νομού. Από το απόγευμα και έπειτα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις και γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ αρχικά, ενώ από το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και βροχές έως και μέτριας έντασης έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, αλλά θα παραμείνει αυξημένη συννεφιά. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 500 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7-8οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *