Τοπικές βροχές σημειώθηκαν στο Αιγαίο και στη δυτική Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία σημείωσε μικρή άνοδο την Παρασκευή. Το Σάββατο ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω με αρκετές βροχές σχεδόν στο σύνολο της χώρας και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, έως και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες, κατά τόπους ισχυρές, στα Δωδκάνησα και τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίο (προς το μεσημέρι), τις Κυκλάδες (πρόσκαιρα μέσα στη νύχτα πριν το ξημέρωμα), τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και τα νότια Επτάνησα ενώ βροχές έως μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται στη Μακεδονία (εκτός από τη Χαλκιδική που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα), τη Θράκη, τη βόρεια Πελοπόννησο (στη βοριεοδυτική θα είναι πιο έντοντα τα φαινόμενα) και την ανατολική Στερεά. Από το μεσημέρι γενικευμένες βροχές θα εκδηλώνονται και στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, ενώ θα συνεχιστούν οι βροχές στις προαναφερθείσες περιοχές, εκτός από τη Μακεδονία που τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν πρόσκαιρα. Από το απόγευμα θα ξεκινήσουν εκ νέου τα φαινόμενα στην Μακεδονία (πιο λίγα και τοπικά στην ανατολική), ενώ θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες περιοχές. Επιπλέον, το βράδυ θα σημειωθούν ισχυρές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Λίγες τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο ανατολικό Αιγαίο και τη Χαλκιδική, ενώ τα πιο έντονα φαινόμενα θα είναι στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και τη δυτική Στερεά.

Χιόνια θα πέσουν στη βόρεια Πελοπόννησο πάνω αππό τα 1300-1400 μέτρα, στη Θεσσαλία πάνω από τα 900-1000 μέτρα (και στην Ευρυτανία), στην Ήπειρο πάνω από τα 1000-1100 μέτρα, πάνω από τα 600-700 μέτρα στην Μακεδονία (στην ανατολική πρόσκαιρα και από τα 500) και στη Θράκη πάνω από τα 500 μέτρα. Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης θα σημειωθελι στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, εκτός από τη νότια χώρα που θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο από ανατολικές-βορειοανατολικές 4-6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο από νοτιοανατολικές 4-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις από το πρωί με ασθενή βροχή (πιο αξιόλογη στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα, ενώ στη νότια και ανατολική Αττική πιθανόν ψιχάλες και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας) έως και το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα γενικευτούν σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13-14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές έως μέτριας έντασης μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ θα ξαναξεκινήσουν ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχές. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 600-700 μέτρα κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8-9οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και το βράδυ τοπικά 6 μπόφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *