Άστατος καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές βροχές επικράτησε την Καθαρά Δευτέρα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Την Τρίτη, βροχές θα σημειωθούν εκ νέου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τα χιόνια στη βόρεια χώρα κατέβουν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, αναμένονται έως και τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική, τις Σποράδες και στη συνέχεια το ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγες τοπικές μπόρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Ταυτόχρονα χιόνια θα σημειώνονται σε πεδινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Θεσσαλονίκη), τοπικά στη δυτική Μακεδονία και στην ανατολική Μακεδονία πάνω από τα 200 μέτρα. Το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου (και τοπικές καταιγίδες), της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου (κυρίως βόρειας-ανατολικής-βορειοανατολικής), της ανατολικής Μακεδονίας και της Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, ενώ βροχές θα συνεχιστούν σε Σποράδες, Εύβοια, Δωδεκάνησα, αλλά και την Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα γενικευτούν στη Θεσσαλία (χιόνια πάνω από τα 300 μέτρα στη δυτική, πάνω από τα 500 στην ανατολική όπου θα είναι πιο έντονα) και τη δυτική Μακεδονία (χιόνια σε όλη την περιφέρεια) και τη βόρεια Στερεά (χιόνια πάνω από τα 700 μέτρα), ενώ λίγες τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στη δυτική χώρα, αλλά και στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και την Κρήτη (κυρίως στη βόρεια και δυτική). Ασθενές χιονόνερο στα παραθαλάσσια και ασθνενής χιονόπτωση πάνω από τα 100-200 μέτρα θα σημειωθεί στη Θράκη τις πρωινές ώρες,

Χιόνια εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές θα πέσουν και στη δυτική Ελλάδα πάνω από τα 700-800 μέτρα, την Πελοπόννησο πάνω από τα 800-900 μέτρα και την Κρήτη πάνω από τα 1400-1500 μέτρα.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στην κεντρική και βόρεια χώρα, ενώ στην υπόλοιπη θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο νότιο αρχικά από δυτικές 3-5 μποφόρ και στη συνέχεια από βόρειες με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημβρινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη νότια και ανατολική Αττική, ενώ το βράδυ θα βρέχει στη βόρεια Αττική. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνια πάνω από τα 100-150 μέτρα (εκτός από τα δυτικά τμήματα του νομού που θα χιονίζει μέχρι και σε μηδενικό υψόμετρο) έως και τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Αξιόλογες χιονοστρώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 400 μέτρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 7-8οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *