Από σήμερα, Παρασκευή, σημειώνονται βροχές μέτριας έντασης με αξιόλογο χαρακτήρα στην κεντρική και βόρεια χώρα. Οι βροχές το Σάββατο θα γενικευτούν και θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας εκτός από τα νοτιοανατολικά τμήματά της.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο από τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειώνονται βροχές μέτριας έντασης στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Ιονίου τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Στην ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή, ενώ στη Θράκη κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της θα σημειώνεται ασθενής βροχή. Από τις πρωινές ώρες βροχές θα σημειώνονται στις Κυκλάδες (κυρίως στα βόρεια τμήματα της) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια οι βροχές θα εντοπίζονται κυρίως στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και την Στερεά Ελλάδα. Οι βροχές γενικά θα έχουν διάρκεια στις προαναφερθείσες περιοχές και θα είναι μέτριας και τοπικά, αλλά παροδικά, ισχυρής έντασης. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν να σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Πελοπόννησο. Η Θεσσαλία φαίνεται ότι θα δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο νερού και γενικά τα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Επιπλέον, θα υπάρξει μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας οπότε και στις περιοχές που αναφέρθηκαν (ουσιαστικά νότια της Ηπείρου και της Θεσσαλίας) θα σημειώνονται λασποβροχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1200m (σημαντική πιθανότητα να χιονίσει στο Νυμφαίο Φλώρινας).

Η θερμοκρασία σε πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λόγω της συννεφιάς και των φαινομένων. Μόνη εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, όπου η ηλιοφάνεια που θα επικρατεί κατά διαστήματα θα ανεβάσει τον υδράργυρο πάνω από τους 25οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ. Στη νότια Πελοπόννησο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της θα επικρατούν πολύ ισχυροί ανατολικοί άνεμοι με ένταση 7-8 και τοπικά πιθανόν 9 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι θα είναι γενικευμένες με μέτρια έως ισχυρή ένταση παροδικά. Τις βραδινές ώρες οι βροχές θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια του νομού. Γενικά οι βροχές θα είναι αξιόλογες, ενώ μεγαλύτερο όγκο νερού φαίνεται να δέχεται η βόρεια-βορειοδυτική Αττική, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18οC. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχή κατά διαστήματα, που τις πρωινές ώρες θα είναι έντονη, ενώ από το μεσημέρι θα είναι ασθενής και πιο τοπικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ μόνο στα ανατολικά του νομού μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *