Τοπικές βροχές σημειώθηκαν στη δυτική Ελλάδα και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας επικράτησε γενικά αίθριος καιρός την Πέμπτη. Την Παρασκευή, ο καιρόα θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα χιόνια από το απόγευμα και από τα βόρεια θα κατέβουν τοπικά σε πεδινά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένονται βροχές από την αρχή της ημέρας στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ εκτός από την Ήπειρο που θα σταματήσουν το βράδυ προς τα μεσάνυχτα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στην Ήπειρο κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών, ενώ το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (πιο ισχυρές στα βόρεια) , όπου εκεί θα είναι ισχυρές. Πιθανότητα για καταιγίδα υπάρχει και στις ανατολικές Κυκάδες. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, ενώ το απόγευμα προς το βράδυ στε πεδινά θα σημειωθεί τοπική βροχή που σταδιακά θα γίνει χιονόνερο και τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα θα χιονίσει για λίγο μέχρι και τα πεδινά παραθαλάσσια (όχι κάτι αξιόλογο). Πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν και στο βορειοανατολικό Αιγαίο το μεσημέρι. Τέλος, το βράδυ προς τα μεσάνυχτα βροχή θα σημειωθεί και στη βόρεια Στερεά-βόρεια Εύβοια, ενώ πιο αξιόλογα φαινόμενα στην ανατολική Χαλκιδική και τη Θάσο.

Από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθεί χιονόπτωση σε όλη τη δυτική Μακεδονία, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις από το απόγευμα θα σημειωθούν και στη Θράκη μέχρι και τα πεδινά παραθαλάσσια (κάπως πιο αξιόλογα φαινόμενα φαίνονται στην ανατολική). Το βράδυ χιόνια θα σημειωθούν και στα πεδινά της Θεσσαλίας (πάνω από τα 100-200 μέτρα-το ξημέρωμα για λίγο μέχρι τα παραθαλάσσια). Επιπλέον, χιόνια θα σημειωθούν στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά (βλ. χάρτη χιονοπτώσεων).

Η θερμοκρασία σε ραγδαία πτώση στα βόρεια από το απόγευμα και το βράδυ και στα κεντρικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι προς το απόγευμα στο βόρειο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς με ένταση 5-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι και τοπικα 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με ένταση 5-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες και θα δώσουν τοπικές ψιχάλες ή ασθενή μπόρα. Στη συνέχεια θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα βόρεια και δυτικά, όπου τα τελευταία θα σημειωθεί βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν από το μεσημέρι, με πιθανότητα για λίγες νιφάδες το απόγευμα προς το βράδυ (μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα στα νοτιότερα τμήματα του νομού και στα ορεινά). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 μποφόρ, έως το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με ένταση 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *