Οι βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας,οι καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία συνέθεταν το καιρικό σκηνικό της Τρίτης. Την Τετάρτη οι βροχές θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, βροχές θα σημειώνονται σε όλη τη χώρα (εκτός από τη βόρεια Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες) μέχρι το πρώι, ενώ καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη δυτική-νότια και νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τη νοτιοανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε Ήπειρο (πρώτα στα βόρεια και μετά νοτιότερα), στο βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Μακεδονία, ενώ θα συνεχιστούν στην υπόλοιπη χώρα (και τις Κυκλάδες) κατά τόπους με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη νοτιοανατολική Στερεά, τη Θράκη και τις Σποράδες, όπου θα εκδηλώνονται και καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία θα σημειώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ σε πιο τοπικό επίπεδο στην Κρήτη (ισχυρές βροχέ και καταιγίδες στη νότια Κρήτη, πιο τοπικά φαινόμενα στη βόρεια)και τα Δωδεκάνησα. Στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο (εκτός από τη βόρεια-βορειοανατολική), τη Στερεά (εκτός από τη νοτιοανατολική), το Ιόνιο και τη Μακεδονία θα σταματήσουν τα φαινόμενα το βράδυ. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα αφορούν τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τη νοτιοανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) και τις βόρειες Κυκλάδες.

Χιόνια θα πέσουν στην κεντρική Μακεδονία πάνω από τα 200-300 μέτρα, στη δυτική Μακεδονία μέχρι το πρωί, στην ανατολική πάνω από τα 500 μέτρα περίπου, στη βόρεια Θράκη μέχρι και τα πεδινά (στα υπόλοιπα πάνω από τα 200-300 μέτρα (το βράδυ στα νοτιοανατολικά πεδινά-Αλεξανδρούπολη), στη Θεσσαλία πάνω από τα 500 μέτρα, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά πρόσκαιρα έως τα 800-900 μέτρα, στην Πελοπόννησο πάνω από τα 1100-1200 μέτρα (το βράδυ στη βόρεια-βορειοανατολική πάνω από τα 800-900 μέτρα) και στην κεντρική και ανατολική Στερεά πάνω από τα 500-600 μέτρα το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στη δυτική Ελλάδα και τη νότια νησιωτική χώρα δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ: Άστατος καιρός με μπόρες και τοπικές καταιγίδες και μικρά διαστήματα βελτίωσης (πιθανόν λίγο μεγαλύτερο τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες). Από το μεσημέρι εκ νέου βροχές, τοπικά ισχυρές και καταιγίδες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και χρήζουν προσοχής. Από αργά το βράδυ θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση, ενώ λίγα φαινόμενα θα επιμείνουν στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 1200-1300 μέτρα, ενώ το βράδυ στον Κιθαιρώνα και την Πάρνηθα πάνω από τα 600-700 μέτρα πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές αθενούς έως μέτριας έντασης αναμένονται στη Θεσσαλονίκη από τα μεσάνυχτα, οι οποίες στα δυτικότερα τμήματα του νομού (Κουφάλια-Χαλάστρα) θα μεταφράζεται σε χιονόνερο σταδιακά προς το ξημέρωμα (πάνω από τα 100-150 μέτρα θα χιονίζει). Τις προμεσημβρινές ώρες η βροχή-χιονόνερο θα συνεχίζεται στα πραθαλάσσια, ενώ πριν σταματήσουν τα φαινόμενα θα σημειωθεί χιονόπτωση πάνω από τα 200-250 μέτρα (γύρω από την πόλη). Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν, όμως οι νεφώσεις θα παραμείνουν. Χιονόστρωση θα επιτευχθεί στο Ωραιόκαστρο και πάνω από τα 400-500 μέτρα στον Χορτιάτη, η οποία όμως δε θα είναι ιδιαίτερα αξιόλογη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5-6οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *