Οι τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια και οι χιονοπτωσεις σε ορεινά και ημιορεινά αλλά και περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα. Την Τρίτη, αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι και πρώτα στα βορειοανατολικά και στη συνέχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη, έως και τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται βροχές στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα της βορειοανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα -βόρεια Βοιωτία) στα πρσοήνεμα τμήματα στο βορειοανατολικό και λίγες τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν και γύρω από τα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου (πάνω από τα 400-500 μέτρα). Ταυτόχρονα πιο αξιόλογες βροχές θα σημειώνονται στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ χιόνια σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται στα ορεινά πάνω από τα 500-600 μέτρα. Από το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί πρώτα στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια από τα 700 μέτρα, ενώ από το απόγευμα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε Εύβοια, τη Χαλκιδική (όχι καταιγίδες και πιο τοπικά φαινόμενα), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία (όχι καταιγίδες-πιο τοπικά φαινόμενα και περισσότερα το βράδυ), την ανατολική Πελοπόννησο (στη νοτιοανατολική και καταιγίδες-πιο ισχυρά) και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 600-700 μέτρα, όμως στις περιοχές που θα σημειωθεί καταιγίδα πρόσκαιρα θα πέσουν και μέχρι τα 300 μέτρα τα επίπεδα χιονόπτωσης. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε αρκετά χαμηλα για την εποχή επίπεδα.

Οι άνεμοι στο Αιγάιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο από τις ίδιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες βροχές μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα ανατολικά και βόρεια του νομού (χιόνια πάνω από τα 350-400 μέτρα). Το πρωί θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και προς το απόγευμα θα ξεκινήσουν να σημειώνονται βροχές πρώτα στα βόρεια, οι οποίες στη συνέχεια θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και το λεκανοπέδιο. Καταιγίδα θα σημειωθεί στη βόρεια Αττική. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 600-700 μέτρα, ενώ πρόσκαιρα στην έξαρση πιθανόν να πέσουν έως και τα 350-400 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμνθεί από 5 έως 10οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ έως το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια από ανατολικές 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *