Μετά από ένα μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το Σάββατο αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρας μας αβαθές βαρομετρικό χαμηλό με αποτέλεσμα την έλευση κακοκαιρίας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως την Κέρκυρα), οι οποίες σταδιακά θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία (μικρότερη πιθανότητα για καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Από τις προμεσημβρινές προς τις μεσημβρινές ώρες βροχές θα σημειώνονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα) και πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στη Στερεά (κυρίως στα βόρεια τμήματα) και τη Βόρεια Πελοπόννησο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών θα σημειωθούν βροχές στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολύ μεγάλο υψόμετρο (πάνω από 2000 μέτρα) στη βόρεια χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στην Κέρκυρα και την Ήπειρο κυρίως, ενώ τοπική χαλαζόπτωση είναι πιθανή στα νησιά του Ιονίου κυρίως.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Μυρτώο Πέλαγος. Στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες που θα αυξηθούν προς το μεσημέρι και θα σημειωθεί τοπική μπόρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Υπαρκτό το ενδεχόμενο για ψιχάλες ή ολιγόλεπτη βροχή και στο λεκανοπέδιο, χωρίς όμως να είναι αξιόλογη. Προς τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στο σύνολο του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27οC, ενώ στα νότια παραθαλάσσια του νομού η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ μέχρι το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με ένταση 3-4 και τοπικά στα δυτικά 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες με βροχές μέτριας έντασης κατά τη διάρκεια των προμεσημβρινών-μεσημβρινών ωρών, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *