Αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν, το Σάββατο, στη νότια Ελλάδα και κυρίως στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, αναμένονται μέχρι το πρωί τοπικές βροχές στην κεντροβόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία, τη βόρεια-βορειοδυτική Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως γύρω από τα ορεινά εκτός από τα νοτιοανατολικά) οι οποίες μέχρι το πρωί θα σταματήσουν. Ταυτόχρονα θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και την ανατολική Κρήτη. Προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές στη δυτική Κρήτη, ενώ στιε υπόλοιπες περιοχές σταδιακά θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι. Το απόγευμα και το βράδυ τοπικές μπόρες θα εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα, τις νότιες και ανατολικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το μεσημέρι και το απόγευμα αντίστοιχα.

Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 600-700 μέτρα στην Εύβοια και τη Βοιωτία, πάνω από τα 800-900 μέτρα στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και πάνω από τα 1400-1500 μέτρα στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και τοπικά στο Μυρτώο 8 και πιθανόν 9 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση 4-6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρκετές νεφώσεις, πιο αυξημένες στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νομού, αλλά και τη νότια Αττική (προς Λάυριο-Σούνιο). Λίγες βροχές θα σημειωθούν στη βορειοδυτική Αττική και χιόνια πάνω από τα 600 μέτρα περίπου. Σταδιακά από το πρωί οι νεφώσεις θα επικεντρώνονται κυρίως στη βόρεια και βορειοδυτική Αττική, ενώ οι νεφώσεις σταδιακά θα διαλυθούν στο λεκανοπέδιο. Από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλο το νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειεςς-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και προς το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, ενώ την υπόλοιπη μέρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε μεταβλητές με ασθενή ένταση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *