Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο Ιόνιο και στη δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα ηλιοφάνειας δεν ήταν μεγάλα και επικράτησαν αυξημένες νεφώσεις. Τη Δευτέρα θα επικρατήσουν βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές στην Πελοπόννησο (δυτική-βορειοδυτική και νοτιοανατολική), τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νότια Επτάνησα (κυρίως Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά). Λίγες ασθενείς βροχές πιθανόν θα σημειωθούν και στην κεντρική Στερεά. Από τις πρωινές ώρες και στη συνέχεια θα επικρατήσει νεφελώδης καιρός στη Θεσσαλία, στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας, την Εύβοια, τη βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη αλλά και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στις προαναφερθείσες περιοχές θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ασθενούς έντασης κατά βάση, οι οποίες θα είναι πιο αξιόλογες γύρω από τα ορεινά (προσήνεμα τμήματα στον ανατολικό-βορειοανατολικό). Το βράδυ θα ενταθούν (πιο αξιόλογα) τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία και στα προσήνεμα τμήματα της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Τέλος, οι βροχές στο Ιόνιο θα είναι ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, οπότε το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 15-16 και τοπικά στα νοτιότερα τμήματα 18-19οC, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα αγγίξει τους 19-20 και τοπικά 21-22οC.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σπασίματα στον καιρό κυρίως προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20οC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού δε θα ξεπερνά τους 17-18oC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μόνο στα ανατολικά θα υπάρχουν σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *