Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν την Παρασκευή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αλλά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ πιο λίγα και τοπικά ήταν τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Το Σάββατο θα συνεχίστούν οι βροχές και οι καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη και τις Σποράδες, οι οποίες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έως και το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των προμεσημβρινών-μεσημβρινών ωρών θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική-βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την ανατολική Στερεά. Από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά και τις Σποράδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, οι οποίες θα είναι πιο έντονες στη Χαλκιδική, την Ήπειρο και την ανατολική Θεσσαλία. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα και πιθανόν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Κρήτη. Χίονια θα πέσουν στα ορεινά πάνω από τα 1500-1600 μέτρα και στη βόρεια χώρα από τα 1400-1500 μέτρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διυεθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, εκτός από τα βορειότερα τμήματα όπου θα πνέουν ανατολικοί με ένταση 5-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις (μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας) με τοπικές μπόρες κυρίως στη δυτική Αττική, οι οποίες θα γενικευτούν το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Πάντως τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός με βροχές κατά διαστήματα έως και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11-12οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *