Τοπικές βροχές σημειώθηκαν στο ανατολικό Αιγαίο και στη δυτική Ελλάδα (τοπική καταιγίδα στο βόρειο Ιόνιο), ενώ σε μεγάλο μέρος της χώρας οι θερμοκρασίες έφτασαν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή οι βροχές θα είναι περισσότερες και πιο εκτεταμένες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται μπόρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πιθανόν τοπικά και στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, αλλά και στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά. Στο Ιόνιο και πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μπόρες θα σημειώνονται και στη νότια Πελοπόννησο. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά και στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Από το απόγευμα βροχές θα εκδηλωθούν στη βόρεια-βορειοανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τα δυτικά και νότια τμήματα) αλλά και στην ανατολική (πιο τοπικά). Επιπλέον, μπόρες θα συνεχίσουν να σημειώνονται στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο θα ενταθούν, όπως και στη Χαλκιδική. Τέλος, το βράδυ θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες (κυρίως στη νότια) και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Χιόνια θα σημειωθούν σε μεγάλα υψόμετρα (> 1700 μέτρα). Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, εκτός από το βόρειο Αιγαίο όπου θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές με ένταση 5-7 μποφόρ (στο θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ μέχρι το απόγευμα).

ΑΤΤΙΚΗ: Άστατος (αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα) καιρός με μπόρες από τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες γύρω από τα βόρεια ορεινά, ενώ το βράδυ μπόρες θα σημειωθούν στη δυτική Αττική (πιθανόν παροδικά το βράδυ να επηρεαστούν και τμήματα του λεκανοπεδίου). Η υγρασία θα είναι αυξημένη τις πρωινές ώρες και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16-17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διάσπαρτες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν από το μεσημέρι και ο ουρανός σταδιακά θα καταστεί νεφελώδης. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13οC. Οι άνεμοι έως το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *