Βροχές σημειώθηκαν για άλλη μία μέρα στην Κρήτη, ενώ οι άνεμοι και στα δύο πελάγη ήταν ισχυροί. Το Σάββατο αναμένεται επιδείνωση του καιρού στη νότια χώρα, αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα σημειώνονται μπόρες στα προσήνεμα στο βορειοανατολικό τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία, Φθιώτιδα και βορειοδυτική Αττική), αλλά και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στα ορεινά ημιορεινά των περιοχών αυτών. Οι μπόρες θα σημειώνονται κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ, εκτός από τη Θεσσαλία που πιθανόν να υπάρξει πρόσκαιρο διάλειμμα τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Λίγες βροχές αναμένονται και στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Επιπλέον, μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στην Κρήτη (πιο έντονες στη νότια), ενώ βροχές θα σημειωθούν και στις νότιες και ανατολικές (πιθανόν και κεντρικές) Κυκλάδες. Τέλος, στα νότια Δωδεκάνησα θα σημειώνονται βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν και καταιγίδες στη Ρόδο. Το βράδυ βροχές θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και πιθανόν στα νοτιότερα τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (Ικαρία, Σάμο). Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στην Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο έως τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή και τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός σε αρκετές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και τοπικά στο βορειοανατολικό 7 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά τμήματα που θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι με ένταση 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο λεκανοπέδιο, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μικρά, ενώ και στα ανατολικά του νομού θα υπάρχουν κατα διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Στα βορειοδυτικά του νομού θα σημειωθούν ψεκάδες-ασθενής βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19-20οC, ενώ η μέγιστη θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18-19οC. Οι άνεμοι θα πνεόυν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 2-3 μποφόρ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *